05 Липня 2019 Новини

7 порад, які гарантовано допоможуть отримати страхове відшкодування за договором туристичного страхування

  1. Ще перед виїздом, якщо Ви отримали договір страхування разом з туристичним пакетом необхідно його переглянути і розібратися з умовами страхування. Якщо договір містить обмеження на оплату лікування за одним зверненням, обмеження на покупку медикаментів, виключає надання поліклінічної медичної допомоги, то такий договір страхування необхідно міняти. Купуйте новий договір, старий можете достроково припинити і повернути собі гроші.
  2. Договір страхування медичних витрат при виїзді за кордон не може коштувати зовсім дешево. Середня вартість нормальних договорів близько 0,7 – 1 євро на добу на людину.  При цьому звертайте увагу на те, хто буде обслуговувати договір страхування в країні перебування.  Перевагу краще віддавати тим страховикам, які співпрацюють з великими і відомими компаніями, що надають послуги асистансу.

3. Якщо сталася страхова подія, постарайтеся звести все спілкування з компанією, що асистує в месенджер, якщо у асистуючої компанії немає такої можливості – записуйте розмову. Скріншоти з месенджера в подальшому можна використовувати як доказ у разі спору зі страховиком.

4. Наполягайте, щоб співробітник компанії, що асистує письмово в месенджері, або недвозначно по телефону, дав гарантії оплати тієї чи іншої медичної процедури.

5. При зверненні в клініку, попросіть відразу видати Вам копії всієї медичної документації, а також рахунків. Крім цього, попросіть дати їх письмову довідку про те, чи контактувала з ними страхова або асистуюча компанія, гарантували вони оплату лікування, чи обговорювалося це питання. Якщо контактів з клінікою не було, то це вже серйозний привід для занепокоєння. Починайте задавати питання своїй страховій компанії відразу.

6. Збережіть контакти клініки – адресу, електронну пошту, телефони, дані лікарів, координаторів, все, що вдасться отримати. Можливо, виникне необхідність звертатися в клініку за додатковими доказами. Це скоротить терміни і значно допоможе у вирішенні такої проблеми.

7. Зберігайте всі оригінали платіжних документів. По можливості, просіть поставити якісь підписи і печатки на медичної документації. Незважаючи на те, що в Європі або США все ведеться в електронній формі багато українських страховиків відмовляють у виплаті на підставі того, що документи не містять підписів лікарів і печаток клініки, такі документи не визнаються оригіналами.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити