01 Серпня 2019 Новини

8 слушних порад при виборі програми медичного страхування

Ми розповімо, як підібрати оптимальну програму медичного страхування, яка буде покривати все необхідне лікування за помірні гроші. Дотримуйтесь наших порад і не дозвольте Вас обдурити при укладенні договору медичного страхування. Якісна програма страхування повинна включати необхідний мінімум опцій – поліклінічне медичне обслуговування, покриття лікування в стаціонарі, швидку допомогу, ургентну стоматологічну допомогу. При цьому договір страхування повинен покривати оплату медикаментів, а також весь комплекс діагностичних процедур – аналізи, МРТ, КТ, рентген і т.д.

  1. Не потрібно намагатися включити в програму все, що тільки можна, особливо це стосується таких опцій як масаж, розширена фізіотерапія, плавання і т.д. Якщо Вам знадобляться ці послуги, то дешевше і простіше їх буде оплачувати самому. Страхова компанія відразу включить у вартість страхування весь комплекс подібних послуг. Виходить, що Ви оплатите їх відразу, включаючи маржу страхової компанії, незалежно від того, виберете їх чи ні.
  2. Підходьте практично до вибору клінік, не потрібно слідувати масовій ейфорії і наполягати на обслуговуванні в найдорожчих медичних установах, це здорожчає тариф до 50% – 70%. По суті, багато лікарів поєднують роботу в декількох клініках і отримати ту ж допомогу можна і в іншій клініці.
  3. Договір страхування повинен покривати зняття загострень при хронічних захворюваннях.
  4. Договір страхування не повинен містити обмежень з оплати медичної допомоги, яка надається безкоштовно.
  5. Ви повинні мати можливість вибирати клініку з переліку, запропонованого страховою компанією.
  6. Страхова компанія не повинна обмежувати терміни лікування, які будуть оплачені за рахунок договору страхування.
  7. Договір страхування не повинен передбачати можливість заміни медичного препарату без узгодження з лікуючим лікарем.

Це далеко не весь перелік проблемних питань, які потрібно враховувати при укладанні договору страхування. Але наявність подібних моментів вже слід взяти до уваги перед укладенням договору страхування.

 

Приклади програм медичного страхування та їх вартість можна подивитися тут.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити