04 Квітня 2018 Новини

Чи знаєте Ви скільки коштує медичне страхування в Україні для фізичних осіб?

Ми не відкриємо секрет, якщо скажемо від тому, що більшість страхових компаній не обслуговують роздрібних клієнтів за договорами медичного страхування. Хоча зараз дуже багато хто замислюється про покупку індивідуального або сімейного договору медичного страхування. У зв’язку з цим до нас надходить багато запитів з проханням дати хоча б приблизні індикативні ціни на подібні договору страхування.

1. Дуже «усічені» програми страхування, які покривають лише поодинокі опції з певними обмеженнями. Наприклад, швидку допомогу, або «швидку допомогу + консультації кількох профільних лікарів», «покриття критичних захворювань, але з дуже маленькою страховою сумою». Ці програми страхування є усіченими їх не можна розглядати як варіант захисту від непередбачених витрат у разі захворювання. Вартість таких договорів страхування починається від 500 гривень.

2. Щодо повна програма медичного страхування з блоками «Амбулаторно-поліклінічне обслуговування», «Стаціонар», «Швидка допомога» стартує від 5000 – 6000 гривень. Але в даному ціновому діапазоні можна претендувати на обслуговування в комерційних клініках, а також на значне покриття з боку компаній. Крім того, договори страхування в даній ціновій категорії також передбачають ряд обмежень. Наприклад, обмеження витрат на покупку медикаментів в рамках лікування одного захворювання. Але такі договори вже можна розглядати як непоганий бюджетний варіант страхового захисту.

3. Програма страхування з адекватними страховими сумами буде коштувати від 10000 – 12000 гривень на людину. При цьому даний договір страхування вже буде передбачати можливість лікування в комерційних клініках середньої цінової категорії. Такі договори страхування включають в себе деякі додаткові опції – вітамінізацію. Також в рамках таких договорів вже передбачається покриття витрат на стоматологічну допомогу, але, як правило, це обмежується тільки зняттям гострого болю.

4. Договір страхування з можливістю лікування в комерційних клініках класу А +, достатніми страховими сумами для цього, набором додаткових опцій, невеликим лімітом на покриття витрат, пов’язаних з планової або ургентної стоматологічною допомогою коштуватиме від 20000 – 25000 гривень. Остаточна вартість буде залежати від наповнення програми і її розширення, враховуючи індивідуальні побажання клієнта.

Фактори, що впливають на вартість договору медичного страхування – страхові суми, ліміти на окремі опції, розширення страхового покриття і внесення в договір комплексу заходів профілактичного характеру (відвідування басейну, вітамінізація, імуномодулятори), стать і вік застрахованої особи, рід його діяльності, місце розташування (за межами обласного центру чи ні) наявність хронічних захворювань, перенесені раніше захворювання, кількість застрахованих (актуально для сімейних договорів) і т.д.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити