28 Лютого 2020 Новини

Куди подати скаргу на страхову компанію

До липня 2020 року регулятором страхового ринку в Україні є Національна комісія, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг України.  Після цієї дати регулюванням діяльності страхових компаній буде займатися Національний банк України. Даний орган уповноважений здійснювати нагляд за дотриманням страховими компаніями законодавства. Однак за межами його компетенції знаходиться дотримання законодавства провайдерами страхової компанії. Тому звертатися в даний орган має сенс, коли очевидні порушення термінів виплати, конкретних положень договору страхування, законодавства тощо. Проблематичним ж буде оскарження розміру матеріальних збитків, який був розрахований експертом, залученим страховою компанією.  Скаргу можна подати On-line – https://www.nfp.gov.ua/ua/Elektronne-zvernennia.html

Також на страховою компанію можна подати скаргу в Моторне (транспортне) страхове бюро України. Однак потрібно розуміти, що це не державний орган, а об’єднання страховиків, які здійснюють обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності в Україні та реалізують сертифікати “Зелена карта”. Тому і предмет скарги може бути обмежений тільки даними двома видами страхування.

Крім того також є можливість звернутися в офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, якщо страховик своїми діями порушує вимоги законодавства про поводження з персональними даними або ігнорує вимоги Закону України «Про звернення громадян».

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити