04 Грудня 2017 Новини

МТСБУ здійснюватиме виплати за зобов’язаннями СК «Європейський страховий союз»

МТСБУ розпочинає врегулювання страхових випадків за зобов’язаннями СК  «Європейський страховий союз». Відшкодування за невиконаними зобов’язаннями страховика відбуватиметься в межах залишку коштів страховика у фондах МТСБУ та згідно п.3 Порядку повернення гарантійних внесків страховиків до фонду захисту потерпілих у ДТП шляхом врегулювання страхових випадків.

Прийом документів потерпілих у ДТП за зобов’язаннями СК «Європейський страховий союз» здійснюватиметься в період з 1 грудня 2017 року до 28 лютого 2018 року. Подати документи можна особисто, за адресою – м. Київ, Русанівський бульвар, буд. 8 , надіслати поштою за адресою – 02002, Київ-2, а/с 272 або електроною поштою на адресу [email protected]

Виплати здійснюватимуться з урахуванням наступних особливостей:

  • заява про виплату страхового відшкодування подається фізичною особою-потерпілим або його законним представником чи спадкоємцем (форма заяви додається)
  • шкода, нанесена життю, здоров’ю або майну потерпілого – фізичної особи;
    одержувачем виплат є виключно потерпілі – фізичні особи, яким заподіяна шкода,  їх законні представники чи спадкоємці.
  • страхові виплати здійснюються за заявами, що надійшли до МТСБУ до 28.02.2018р.
  • виплати страхового відшкодування за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілого, здійснюються у повному обсязі.
  • виплати страхового відшкодування за шкоду, заподіяну майну потерпілих-фізичних осіб, здійснюються у розмірі оціненої шкоди, але не вище граничної суми виплати страхового відшкодування на одного потерпілого.

Для прийняття МТСБУ рішення про здійснення страхового відшкодування до заяви на відшкодування шкоди обов’язково мають додаватися:

  • засвідчена судом копія судового рішення про стягнення страхового відшкодування чи відшкодування шкоди – у разі, якщо спір щодо виплати страхового відшкодування чи відшкодування шкоди розглядався у суді;
  • оригінал чи засвідчена копія листа органу  виконавчої служби щодо результатів виконання судового рішення – у разі, якщо подавалася заява про примусове виконання судового рішення;
  • письмове обґрунтування та підтверджуючі документи причин неподання заяви про примусове виконання судового рішення – у разі, якщо спір щодо виплати страхового відшкодування чи відшкодування шкоди розглядався у суді та прийнято рішення про задоволення позову, однак заява про примусове виконання такого рішення не подавалася;
  • засвідчена судом копія постанови суду про притягнення до адміністративної відповідальності особи, цивільно-правова відповідальність якої застрахована (її працівника) або інший документ, що підтверджує наявність підстав для настання цивільно-правової відповідальності такої особи, а також оригінали чи засвідчені належним чином копії документів, на підставі яких оцінено розмір шкоди, – у разі, якщо спори щодо виплати страхового відшкодування чи стягнення збитків з відповідальної особи не розглядалися у суді.

Граничні суми відшкодувань за зобов’язаннями СК «Європейський страховий союз» будуть розраховані на підставі суми заявлених збитків та суми залишку коштів страховика в фонді МТСБУ. Визначення граничних сум відбудеться не пізніше 20 березня 2018 року.

За додатковою інформацією звертайтесь до цілодобового контакт-центру за телефоном 0-800-608-800.

|МТСБУ

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити