31 Серпня 2017 Новини

Наша порада щодо страхування студентів на час навчання за кордоном

Сьогодні все більше і більше молоді виїжджає для навчання за кордон. Причому тут мова йде як про приватних школах, так і про отримання освіти у вищих навчальних закладах. Практично у всіх навчальних закладах за кордоном одним з обов’язкових вимог є наявність чинного договору страхування.

Кожне з навчальних закладів висуває свої вимоги до таких договорів. Обов’язковою умовою є покриття витрат на медичну допомогу, хтось додатково просить покриття від нещасного випадку, хтось рекомендує включити ліміт на страхування відповідальності і навіть фінансові ризики, пов’язані із зобов’язаннями за контрактом на оплату навчання.

Дуже часто закордонне навчальний заклад відразу рекомендує і страхову компанію – партнера, де це можна зробити. Безумовно, можна піти таким шляхом, але тут можуть виникнути дві проблеми. По-перше, це значна переплата. Співпраця страхових компаній і навчальних закладів проводиться не на безоплатній основі. Відповідно розмір комісійних навчального закладу буде врахований у запропонованому Вам страховому тарифі. По-друге, уявіть ситуацію, якщо виникне суперечка зі страховою компанією. Наскільки складно буде вирішувати проблему за кордоном – незнання локального страхового законодавства, мовний бар’єр, вартість витрат на юридичну допомогу за кордоном. У такій ситуації, якщо іноземний навчальний заклад не вимагає договір страхування конкретної страхової компанії (хоча бувають і такі випадки) краще взяти їх вимоги і пошукати варіанти покупки необхідного договору страхування в Україні. Так буде спокійніше і студентам, і батькам. У разі виникнення проблем розбиратися зі страховою компанією в Україні буде набагато простіше, ніж вирішувати цю проблему за кордоном. А там також бувають випадки відмов у виплаті страхового відшкодування, виникнення спірних питань з медичними установами тощо

В Україні ситуація також не стоїть на місці, на сьогодні є якісні пропозиції покупки індивідуального страхового покриття під вимоги навчальних закладів за кордоном. Їх небагато, але вони є. При цьому покупка такого договору страхування в Україні обійдеться значно дешевше того, що Вам запропонують за кордоном. Але ціна не повинна бути визначальним фактором при виборі такого договору в Україні, потрібно дивитися насамперед на страхову компанію, а не на ціну. Оскільки пропозиція якісних договорів страхування обмежена – можна потрапити на аферистів, які навіть не оприбутковують страхові платежі.

Щоб не виникло проблем з навчальним закладом, Ви можете завжди запросити в страховій компанії проект договору страхування для узгодження. Перешліть проект договору страхування до навчального закладу і заздалегідь узгодьте з ними умови страхування і текст договору. Це дозволить уникнути проблем з адміністрацією навчального закладу в подальшому. А крім цього також дасть можливість значно заощадити на страховому платежі та, найголовніше, полегшить вирішення проблем при виникненні спірної ситуації.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити