01 Грудня 2019 Новини

Національна комісія, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг України днями надала роз’яснення використання коефіцієнта К2 при розрахунку вартості обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

На сьогодні багато страхових компаній рекомендують своїм агентам при розрахунку вартості страхування виходити з місця реєстрації транспортного засобу, місця фактичного проживання страхувальника, місця його реєстрації і т.д.

Незрозуміла ситуація в цьому питанні призводить до зловживань як з боку страховиків, так і з боку страхових агентів і клієнтів, які за рахунок варіювання цим коефіцієнтом необґрунтовано знижують вартість страхування.

З роз’яснення Нацкомфінпослуг слідує, що коефіцієнт К2 для конкретного страхувальника визначається страховиком за місцем реєстрації (проживання) власника транспортного засобу (фізичної особи) відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

З цього випливає, що власники автомобілів, які проживають на території області (при цьому їх адреса вказана в свідоцтві про реєстрацію) та змушені були ставили автомобіль на облік в обласному центрі тепер не повинні переплачувати за страхування. Аналогічно повинно і вирішуватися питання про те, якщо страхувальник не власник автомобіля. В такому випадку, тарифи повинні визначатися виходячи з місця проживання власника, який вказаний в свідоцтві про реєстрацію.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити