30 Вересня 2020 Новини

НБУ буде вводити тимчасові адміністрації в страхові компанії

Національний банк України запропонував проект положення про відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації. Передбачається закріпити за НБУ право вводити тимчасові адміністрації в страхові компанії та кредитні спілки за аналогією з проблемними банківськими установами, крім цього НБУ також буде приймати рішення і про виведення тимчасової адміністрації з страхової компанії.

До повноважень тимчасового адміністратора будуть входити: збереження активів, документів, інформації, систем обліку і реєстрації, баз даних, вжиття заходів щодо усунення порушень законодавства, попередження ситуацій, які можуть призвести до неплатоспроможності тощо. Зауваження та пропозиції до документу приймаються до 23 жовтня 2020 року на електронну пошту НБУ.

Очевидно, що документ буде прийнятий і станеться це найближчим часом. Тому немає сумнівів, що в недалекому майбутньому матимуть місце факти відсторонення керівництва страхових компаній від управління і введення туди тимчасової адміністрації.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити