18 Грудня 2018 Новини

Польща скоротила перелік українських страхових компаній, чиї договори подаються для оформлення національної візи

Раніше дипломатичні установи Республіки Польща в Україні висунули ряд вимог до українських страховиків, що укладають договори страхування медичних витрат осіб, які звернулися за отриманням польської національної візи. При цьому був опублікований перелік українських страхових компаній, договори страхування яких відповідають вимогам польського законодавства.

Фактично дані вимоги залишаються незмінними. Мінімальна страхова сума – 30000 Євро, договір повинен бути дійсний протягом періоду перебування іноземця на території Польщі і покривати всі витрати, пов’язані з необхідністю повернення з медичних причин, наданням медичної допомоги, невідкладної госпіталізацією, а також витрати, пов’язані зі смертю і репатріацією тіла померлого .

За фактом же польські консульські установи перестали приймати позитивні рішення щодо видачі національних віз тим заявникам, які подавали договори страхування з компаніями, що були не включеними у перелік. Українські страховики вкрай негативно сприйняли дане рішення і намагалися оскаржити його. В результаті було прийнято компромісне рішення про проходження процедури акредитації страхових компаній польськими дипломатичними установами.

Згодом на сайті Генерального Консульства Республіки Польща в Харкові з’явилася інформація про обмеження переліку страхових компаній, договори страхування яких відповідають вимогам польського законодавства. В даний час дипломатичними установами Республіки Польща приймаються договору страхування наступних страхових компаній – СК PZU Україна, СК Провідна, СК Гардіан, СК Еталон, СК Княжа, СК Європейське туристичне страхування.

 

Як ми і говорили раніше, якість страхового покриття поки  суттєво не поліпшилася. Рекомендації польських дипломатичних установ не містять будь-яких обмежень на використання сублімітів при настанні страхової події, а це фактично означає, що страховик може обмежити виплату по одному страховому випадку певною сумою, наприклад, 100 Євро. Очевидно, що цих грошей не вистачить для лікування. Також немає жодних обмежень по виняткам з договорів страхування, наприклад, триває практика виключення медикаментозного забезпечення при необхідності надання амбулаторної допомоги, можливості викликати  лікаря за місцем знаходження хворого тощо. Тому, як і раніше, необхідно уважно вивчати умови договору страхування, який купується, а не покладатися на перелік страховиків, рекомендованих польськими дипломатичними установами.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити