04 Квітня 2020 Новини

Правда про страхування на випадок Covid – 19

За останній час ряд страхових компаній запропонували свої продукти, що передбачають страховий захист на випадок інфікування Covid – 19. Ми розглянули деякі з цих продуктів і готові констатувати абсолютну неспроможність даних пропозицій. Наші аргументи наступні.

Перше. Всі договори страхування містять субліміти. Простіше кажучи, якщо страхова компанія говорить про те, що людина застрахована, наприклад, на 50000 або 100000 гривень, то у випадку інфікування він отримає всього кілька тисяч, а повна виплата страхової суми передбачена тільки при летальному ісході і це навіть не в кожному випадку.

Друге. Як правило, сам по собі ризик інфікування також не оплачується. Більшість страхових компаній готові провести виплату тільки в разі, якщо мали місце якісь ускладнення і людина перебувала на стаціонарному лікуванні. Тобто при легкому перебігу захворювання або амбулаторному лікуванні виплати не буде.

Третє. Значна бюрократія при оформленні страхової події. Наприклад, протягом доби повідомити страхову компанію, протягом трьох діб письмово подати заяву і т. д. Враховуючи, що амбулаторне лікування не покриється, хворому в стаціонарі буде абсолютно не до того, щоб подавати документи в страхову компанію із стаціонару і це очевидна річ.

Четверте. Багато страховиків обмежують покриття тільки Covid – 19, при цьому виключаючи можливість одержання спадкоємцями виплати при летальному ісході, якщо причиною загибелі пацієнта стало ускладнення іншого захворювання або ж вводять часовий інтервал між інфікуванням та датою смерті.

П’яте. Абсолютно немає покриття на випадок виникнення побічних ефектів при лікуванні (навіть при летальному ісході), враховуючи, що апробованих ліків поки немає.

Недоліки є ще, але вже тих речей, на які ми звернули увагу, достатньо для того, щоб оцінити якість страхового покриття. У зв’язку з цим насторожує дискусія про страхування медиків. Якщо йти вказаним шляхом, то це має бути спеціальний страховий продукт, який дійсно може забезпечити значні виплати страхового відшкодування, при мінімальній бюрократії і зрозумілою наборі винятків.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити