21 Вересня 2017 Новини

Про профанацію шкільного страхування від нещасного випадку

Розпочався навчальний рік і, як зазвичай, батьки в деяких випадках зіткнулися з питаннями примусового страхування своїх дітей від нещасного випадку. Схеми такого страхування абсолютно різні – від централізованої покупки щоденників з «вшитими» договорами страхування до банальних  рекомендацій укладати такі договори в конкретних страхових компаніях. Ми не будемо обговорювати в цьому пості етичність дій окремих страховиків, які займаються подібною практикою, а постараємося проаналізувати умови договорів страхування, які пропонуються в подібних випадках.

Зазвичай мова йде про укладання договору страхування з виплатою по таблиці. Тобто, на кожну травму, яку може отримати дитина, визначається відсоток від страхової суми, що підлягає виплаті. Щоб не піднімати скандалів, платежі за такими договорами страхування дуже незначні. Домогтися цього можна тільки двома способами – або зниженням тарифу, або зниженням страхової суми. Ми вже навіть не розглядаємо маніпуляції з умовами страхування, які виключають виплату страхового відшкодування в принципі. Так ось, зазвичай на страховому тарифі ніхто не економить, а зменшують саме страхову суму. Хоча від страхової суми буде вважатися відсоток, який підлягає виплаті в разі травми. Наприклад, якщо взяти страхову суму від 2000 – до 5000 гривень. Страховий платіж складе в середньому 20 – 50 гривень. Начебто і сума не дуже значна. А тепер візьмемо розрахунок при настанні страхового випадку. В середньому при переломі кінцівки відсоток виплати складе 5% – 10% від страхової суми. Тобто мова йде про 100 – 500 гривень. Ця сума не сильно допоможе в разі лікуванні перелому.

Тому, ми наполегливо рекомендуємо уважно вивчати пропоновані в таких випадках договори і нагадуємо, що в даному випадку і мови бути не може про обов’язок укладати подібні договори страхування. Якщо Ви прийняли свідоме рішення застрахувати свою дитину від нещасного випадку, то краще за все почати не від страхового тарифу, а від умов страхування і розрахунку страхового відшкодування при настанні страхового випадку. І підбирати потрібно саме той варіант, який підійде Вам індивідуально. Але робити це краще окремо, минаючи всілякі варіанти централізованого страхування.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити