27 Серпня 2017 Новини

Що не так з нульовою франшизою за договорами страхування КАСКО

Останнім часом все більше компаній пропонують нульову франшизу по договорам страхування КАСКО в разі викрадення автомобіля або його фізичного знищення. Все начебто добре крім одного моменту, який страховики не завжди пояснюють своїм клієнтам.

Багато українців вже стикалися зі страхуванням і мають певний досвід в укладанні договорів КАСКО. Як правило, всіх цікавить страхування без урахування зносу і максимальне зниження франшиз при розумному розмірі страхового платежу. Як вже говорилося страховики як «маркетингову фішку» використовує нульову або іншу мінімальну франшизу по ризиках «Угон» та «Фізичне знищення», але ніхто не говорить про те, що в разі настання таких подій страхова компанія нарахує знос, а це фактично може бути і більше стандартних франшиз, які пропонуються на ринку. Знос визначається договором страхування і у деяких страховиків доходить до 1% в місяць. А це означає те, що в разі викрадення на п’ятому місяці дії договору страхування клієнт фактично втратить до 5% вартості автомобіля. Це приблизно відповідає стандартній франшизі, яка пропонується на ринку. А якщо страхова подія відбудеться на 12 місяці, то втрати складуть до 12%.

Очевидно передбачається, що клієнт отримав значне відшкодування вже не буде обурюватися з приводу недоплати якоїсь суми через певні положення у договорі страхування, які не були прийняті ним до уваги при укладанні такого договору. Однак все одно залишається осад, коли багато компаній рекламують свій продукт як договір з нульовою франшизою, а за фактом, втрати все-таки можуть бути і досить відчутні. Тому рекомендуємо звертати увагу на цей «непрозорий» момент і уточнювати його у своїх страховиків.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити