09 Вересня 2019 Новини

Що зміниться для автовласників при укладанні договорів страхування цивільної відповідальності з 21 вересня 2019 року

У зв’язку в набуттям чинності Розпоряджень Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг України з 21 вересня 2019 року буде істотно змінено умови обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.  Щоб не заглиблюватися в складності, ми зробили свій аналіз найбільш важливих моментів, які будуть найбільшою мірою стосуватися українських автомобілістів.

Збільшення лімітів відповідальності страхових компаній. Тепер українські страховики будуть виплачувати до 130000 гривень на одного потерпілого за заподіяну матеріальну шкоду і до 260000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю і здоров’ю.

Зі збільшенням страхових сум страхові компанії отримали можливість збільшити франшизу. Тепер максимальний розмір франшизи за договором (та частина збитку, яку клієнт сплачує самостійно) складає 2600 гривень.  Будьте уважні при узгодженні умов страхування зі страховою компанією.

З огляду на пропоновані коригуючі коефіцієнти до страхового тарифу, можна припустити, що страхові компанії масово почнуть переходити на оформлення електронного поліса замість паперового.  Тому автовласникам потрібно бути готовим до того, що договір страхування буде у них в смартфоні або в роздрукованому вигляді.  Для того, щоб укласти договір страхування відвідування страхової компанії і зустріч зі страховим агентом будуть необов’язковими.

Паперова форма договору нікуди не зникне, всі бажаючі зможуть укласти договір так як робили це раніше.  Більш того, водиться нова паперова форма договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Стара паперова форма буде використовуватися до закінчення 2019 року.

Вартість договорів підвищиться. Це прямо не зафіксовано в Розпорядженні, проте зміни коефіцієнтів до тарифів залишають страховим компаніям більше можливості для маневру в цьому питанні.  На наш погляд збільшення розміру страхових платежів буде до 20 – 30%.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити