14 Січня 2019 Новини

СК «Київський страховий дім» буде ліквідована відповідно до законодавства про банкрутство

Звертаємо увагу на те, що відбулися зміни, що стосуються ліквідації СК «Київський страховий дім». Раніше акціонерами компанії було прийнято рішення про добровільну ліквідацію, що передбачала особливий порядок обліку та задоволення вимог кредиторів – постраждалих в ДТП, які повинні були отримати страхове відшкодування від страховика.

В даний час на сайті страхової компанії оприлюднено інформацію про проведення позачергових загальних зборів акціонерів компанії, які призначені на 22 січня 2019 року. Серед проектів рішень акціонерів міститься інформація про затвердження проміжного ліквідаційного балансу страховика, зміні ліквідатора і т.д., але найважливішим є те, що акціонери визнають недостатність майна компанії для задоволення всіх вимог кредиторів. У зв’язку з цим планується зобов’язати призначеного ліквідатора звернутися до господарського суду і ініціювати банкрутство компанії відповідно до ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Фактично це означає, що після ліквідації СК «Київський страховий дім» виплати за зобов’язаннями даного страховика буде здійснювати Моторне (транспортне) страхове бюро України відповідно до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити