20 Лютого 2018 Новини

Страхова компанія «Здорово» виключена з МТСБУ: наші рекомендації

Обговорювати ситуацію навколо даної компанії поки ще юридично невірно через відсутність об’єктивної і достатньої інформації. Але вже зараз багато клієнтів даної компанії, особливо постраждалі, задаються питанням – що робити?

З огляду на той невеликий обсяг інформації, який офіційно опублікований, ми б рекомендували заздалегідь готуватися клієнтам до можливих проблем, пов’язаних з виплатою страхового відшкодування.

Що ми маємо на сьогоднішній день – 05 лютий 2018 року Моторне (транспортне) страхове бюро України оприлюднило інформацію про втрату СК «Здорово» членства в Бюро з 01 лютого 2018 року у зв’язку з заборгованістю по оплаті відрахувань до фондів МТСБУ більше двох місяців. Це позбавляє права СК «Здорово» реалізувати договори ОСЦПВВНТЗ з 01 лютого 2018 року.

Тому, потрібно бути уважним при покупці договорів ОСЦПВВНТЗ цієї компанії. Практика показує, що у багатьох страхових агентів, які працювали з даними страховиком, залишилися на руках бланки договорів, що традиційно спричинить масовий розпродаж таких договорів недобросовісними агентами за низькою ціною. Зв’язуватися з такими людьми ми не рекомендуємо. В даному випадку економія вкрай сумнівна, по-перше, є ризик присвоєння Ваших грошей агентом, а, по-друге, такий договір в подальшому може бути визнаний недійсним у судовому порядку. Це стосується і тих випадків, коли договір пропонують оформити задніми числами, наприклад, останнім числом січня 2018 року.

Що є ще. 14 лютого 2018 року на сайті СК «Здорово» з’явилося Рішення Наглядової Ради даного страховика «Про припинення повноважень членів Правління та членів Наглядової Ради» №02/02/18 вiд 02 лютого 2018 року. Ситуація невизначеності, при наявних серйозних проблемах, вимагає прийняття певних заходів, які в подальшому дозволять захистити свої законні інтереси, пов’язані з компенсацією збитків, завданих ДТП (перш за все це стосується постраждалих за договорами страхування ОСАЦВ).

Отже, наші рекомендації такі:

1. Необхідно звернутися в СК з метою отримати копії документів, які передавалися з Вашого боку при оформленні страхової події;

2. Якщо офіси страхової компанії у Вашому місті закриті або матеріали відмовляються видавати, ми б рекомендували направити подібні запити з описом та повідомленням на юридичну адресу страховика;

3. Якщо страхова компанія готувала оцінку Вашого автомобіля, то обов’язково необхідно просити видати копію оцінки або ж хоча б (акта огляду та зроблених фотографій);

4. Якщо страхова компанія відмовляється видавати матеріали оцінки, а автомобіль вже відремонтовано, то критично важливо знайти контакти оцінювача або аварійного комісара, який оглядав пошкоджений автомобіль. Це дасть можливість відновити оцінку і надалі забезпечити своє право на компенсацію шкоди;

5. Контакти оцінювачів можна отримати в офісі страхової компанії, можливо оцінювач або аварійний комісар залишав свої номери телефонів на місці, можна шукати через агентів, які продавали поліси даної страхової компанії. Як тільки Ви знайдете таку людину, необхідно відразу вирішувати питання про відновлення акту оцінки та отриманні Вами оригіналу. Відразу просіть декілька примірників.

6. Тим клієнтам, які ще не відремонтували свої автомобілі, ми б рекомендували замовити незалежну оцінку збитку самостійно. Але при цьому, виконавши всі формальні процедури, передбачені Законом України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», в частині очікування необхідного терміну і повідомлення страховика.

Це набір першочергових завдань, які необхідно вирішувати на даному етапі. Надалі необхідно діяти виходячи з розвитку ситуації. Якщо компанія буде позбавлена ​​ліцензії на реалізацію договорів ОСАГО і фізично припинить існування, то необхідно буде вирішувати питання про шляхи компенсації збитку – стягнення безпосередньо з винуватця ДТП або через регламентну виплату МТСБУ. Кожен з варіантів має як свої плюси, так і мінуси.

Поки звертатися в МТСБУ безглуздо, так як компанія не позбавлена ​​ліцензій і не виключена з реєстру фінансових установ. Тому, строго юридично, позбавлення членства в МТСБУ не звільняє її від відповідальності за укладеними договорами страхування.

Планування своїх дій потрібно буде проводити виходячи з подальшого розвитку ситуації. Тому, поки ми рекомендуємо не панікувати, збирати всі необхідні документи для подальшого захисту своїх прав і законних інтересів та стежити за розвитком ситуації.

Наша компанія має великий досвід вирішення подібних проблем. Ми завжди готові підказати як краще діяти в кожній конкретній ситуації. Наші контакти:

тел.: (044) 331-58-04, (095) 825-45-08

e-mail: [email protected]

www.fins.com.ua

Адрес: 02100, г. Киев, ул. Георгія Тороповского (Івана Дубового), 14 (четвертий поверх)

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити