26 Березня 2018 Новини

Страхування ризиків при купівлі автомобіля на американському аукціоні

Останнім часом покупки українцями автомобілів на американських аукціонах дуже затребувані. Це пояснюється, перш за все, можливістю отримати відносно свіжий автомобіль за дуже помірні гроші. Найбільш поширеними аукціонами, на яких купуються такі автомобілі, є Copart, Manheim і IAAI. В абсолютній більшості випадків в Україні імпортуються аварійні автомобілі, ремонт яких тут обходиться не дуже дорого. При цьому більшість покупців користуються послугами компаній – посередників, які допомагають підібрати автомобіль, перевіряють його історію, забезпечують його покупку на аукціоні, доставку і, як правило, митне очищення. Участь професійного посередника при купівлі автомобіля в США важко переоцінити. Однак, ми зіткнулися з ситуацією, коли багато хто з подібних компаній не зовсім чітко визначають свою відповідальність.

Так, наприклад, після перерахування грошей за покупку, посередник через своїх партнерів забезпечує доставку автомобіля в порт і вантаження в контейнер. В такому випадку, виникає питання відповідальності посередника у разі загибелі вантажу. Очевидно, що покупцеві в Україні буде технічно складно, а в деяких випадках і неможливо реалізувати свої вимоги щодо відшкодування збитків до судновласника в повному обсязі.

У зв’язку з цим питання страхування автомобілів, куплених на аукціонах в США, є досить актуальним. Наша компанія розробила і успішно впровадила кілька програм страхування для покупців автомобілів в США. Однак, потрібно зазначити, що в той же час дуже багато компаній-посередники виключають укладення договорів страхування зі своєї практики з різних причин. Хтось готовий компенсувати можливі збитки самостійно клієнту, а хтось взагалі не вважає за потрібне обговорювати цю тему.

Ми б рекомендували покупцям таких автомобілів піднімати ці питання. Якщо не розмежувати відповідальність відразу, то можуть виникнути серйозні проблеми при падінні контейнера з вантажем в воду, наприклад. З огляду на специфіку подібних перевезень і розміри страхових премій, ми б рекомендували покупцям автомобілів на американських аукціонах серйозно розглядати страхування як механізм власної фінансової захисту в разі непередбаченої ситуації під час транспортування автомобіля.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити