22 Січня 2018 Новини

Важливий момент при укладанні договору страхування КАСКО

За останній час ми стикалися з декількома відмовами у виплаті страхового відшкодування за договорами страхування КАСКО. Оскаржити дані відмови було неможливо, хоча фактично і провини страхувальників в зазначених випадках не було.

Проблема полягала в тому, що люди придбали автомобілі до новорічних свят. Оформили договору страхування в автосалонах. В одному з випадків в салон приїжджав представник страхової компанії для укладення договору, а в другому договір оформив співробітник автосалону по партнерській програмі на підставі агентського договору. Відповідно в цей же день через відділення банків були відправлені страхові платежі за договорами страхування, клієнти забрали автомобілі і поїхали.

Проблема в тому, що ці клієнти потрапили в ДТП в день, коли автомобілі виїхали з автосалону. Обидва клієнта належним чином оформили ДТП і звернулися в свої страхові компанії. Але отримали відмови у виплаті страхового відшкодування. Як виявилося, договору страхування вступали в силу не з моменту оплати страхового платежу, а на наступний день, після їх зарахування на банківський рахунок страховика. Дана застереження перебувала в тексті договорів страхування, які клієнти не читали. Вони поспілкувалися з консультантами, задали питання і не стали уважно читати договір страхування. Вірніше, у них навіть не було досочних часу і умов для вивчення документів. Збитки склали трохи більше 35000 гривень в одному випадку і близько 120000 гривень у другому випадку.

Поведінка консультантів в даному випадку можна вважати більш ніж дивним. Адже абсолютно очевидно, що клієнт хоче виїхати з автосалону на застрахованому автомобілі, якщо він прийняв рішення укласти договір страхування КАСКО. Так в більшості випадків і відбувається, проте не потрібно втрачати пильності, щоб не потрапити в схожу ситуацію.

У момент укладення договору страхування потрібно, крім усього іншого, уточнювати момент початку його дії. У деяких страховиків договір страхування КАСКО починає діяти з моменту оплати страхового платежу (тобто досить платіжного доручення), у деяких з моменту надходження грошей на рахунок або в касу страховика (тут вже треба брати до уваги, що виконання платіжного доручення може не обмежитися одним банківським днем), а у деяких з відстрочкою після надходження страхового платежу.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити