17 Жовтня 2018 Новини

Які зміни плануються у страхуванні цивільної відповідальності водіїв в 2019 році

Які зміни плануються у страхуванні цивільної відповідальності водіїв в 2019 року

Цими вихідними закінчився термін подачі пропозицій до проекту Розпорядження Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, яке публікувалося на сайті Комісії 14 вересня 2018 року. Можна прогнозувати, що дане Розпорядження буде прийнято і це призведе до зміни умов обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів в Україні.

Ми вирішили проаналізувати деякі інновації, що можуть чекати на водіїв:

  1. Планується зміна лімітів відповідальності страхових компаній: за шкоду, заподіяну майну третіх осіб з 100000 гривень до 130000 гривень, а за шкоду, заподіяну життю і здоров’ю третіх осіб з 200000 гривень до 260000 гривень. Найбільша кількість виплат страхового відшкодування проводиться в зв’язку з пошкодженням саме транспортних засобів, тому тепер постраждалі зможуть розраховувати на більшу суму відшкодування від страховика, щоб не судитися з винуватцем ДТП.
  2. Розрахунок страхового платежу тепер буде проводитись виходячи з місця реєстрації власника автомобіля, а не реєстрації транспортного засобу.
  3. Фактично буде скасована система знижок за безаварійну їзду – знижка за рік безаварійної їзди становитиме 1%. З урахуванням того, що зараз страховики масово користуються даним коефіцієнтом для надання знижок клієнтам, можна прогнозувати збільшення вартості страхування до 20%.
  4. Нарешті будуть введені тарифи на страхування відповідальності власників електромобілів. При цьому вони будуть на 10% менше, ніж для автомобілів з двигуном внутрішнього згорання.
  5. Страховики отримають можливість додатково стимулювати клієнтів знижкою в 10% при укладанні договорів страхування в електронній формі.
  6. Страховики також отримають право коригувати тариф в залежності від власної збитковості по даному виду і збільшувати тариф в залежності від результатів своєї роботи. Максимально тариф може бути збільшений на 300%.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити