29 Вересня 2017 Новини

Збільшення звернень до МТСБУ за виплатою після ДТП з водієм без поліса ОСЦПВВНТЗ

Страхові виплати ринку ОСАЦВ продовжують рости. Протягом першого півріччя 2017 року страховики виплатили 917 100 000 грн за договорами ОСАГО. Сума виплат збільшилася на 41,2% в порівнянні з виплатами, які здійснені в першому півріччі 2016 року. Основною причиною зростання виплат є збільшення середньої суми страхової виплати (на 22%), але також спостерігається постійне зростання кількості звернень до страховиків за відшкодуванням збитку в результаті ДТП. У порівнянні з першим півріччям 2016 кількість врегульованих вимог виросла на 15,7% і склала майже 68 тис. Зростання кількості звернень до страховиків МТСБУ пов’язує зі зростанням довіри споживачів до обов’язкового страхування, що підтверджується збільшенням кількості випадків, регулюються з використанням «європротоколу», без виклику поліції, а також, на жаль, зі збільшенням аварійності на дорогах України. За даними Національної поліції, за перші 6 місяців 2017 відбулося понад 76 622 тис. ДТП, що на 6.5% більше, ніж в минулому році.

Також в першому півріччі 2017 зросла кількість звернень в МТСБУ за регламентними виплатами за збитки, завдані в ДТП, де винуватець не мав поліса ОСАЦВ. Всього за півроку МТСБУ отримало 1619 таких звернень, що на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума виплат по водіїв без поліса ОСАЦВ зросла на 65,8% і склала 47400000 грн.
“Істотне зростання кількості звернень в МТСБУ за відшкодуванням шкоди від водіїв, які не мають поліса ОСАЦВ дуже небезпечно. Ми закликаємо поліцію активізувати заходи з контролю наявності полісів ОСАЦВ у водіїв під час дорожнього руху. Страхування відповідальності автовласника є обов’язком кожного водія. При відсутності поліса страхування водієві загрожує штраф, а в разі ДТП, водій, який не має поліса, відшкодовувати завдані збитки в повному обсязі. Навіть в разі звернення потерпілого за виплатою в МТСБУ, після її здійснювала лення Бюро стягує збитки з винуватця в порядку регресу. Будьте відповідальними перед законом і іншими водіями “, – зазначив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

| МТСБУ

 

 

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити